10:30

BP P05-3

Referat: Värmdö IF Vit - BP P05-3

Några erfarenheter att ta med sig....

I strålande vårväder kom vi till spel med tre avbytare pga flera sjukdomar. Det sista vi pratade om innan matchstart var att vi skulle köra 100% från start. Så blev det inte riktigt. Efter 37 sekunder gör Värmdö 1-0 efter en väldigt fin genomskärare. Det tar några minuter innan vi kan lyfta upp spelet lite och då är det i form av en kontring av Oskar, där bollen till slut går till Ture men målvakten räddar till hörna. I 9:e minuten drar Värmdö iväg ett långskott som går i ribban. Där var det nära 2-0. I 11:e skapar vi en hörna men den blir ofarlig. Tre minuter senare tar Malcolm ett avslut men bollen går precis över ribban och landar på nätet ovanpå målet. Minuten senare skapar vi ytterligare en hörna men även den blir ofarlig.
I paus pratar vi dels om att sluta fokusera (gnälla) på domaren utan spela tills han blåser och dels vara med från start. Tyvärr verkade inget av det ha fastnat hos spelarna. Tre minuter in i halvleken blir vi väldigt passiva i försvarsarbetet och Värmdö kan trycka in 2-0. Sedan kommer några händelserika minutrar. I 4:e skapar vi en dubbelhörna och minuten senare tar Oskar ett avslut utifrån som tyvärr går över. I 8:e kommer Värmdö upp i en kontring och ett fint inspel framför mål till en helt fri forward, men avslutet går precis utanför stolpen. Strax därefter får Malcolm ett friläge men får inte till avslutet ordentligt. Värmdö kontrar igen och denna gången går bollen i insidan av stolpen. I 15:e minuten får vi ett inkast mitt på plan. Adam kastar snabbt till Oskar som avancerar några meter och slår en fin passning till Lucas som iskallt chippar bollen över målvakten till 2-1. Två minuter senare tar Adam ett skott som går utanför. I 18:e minuten får vi en hörna. Lucas slår den snabbt in straffområdet till Adam som direkt spelar tillbaka till Lucas och han slår en hård bredsida som går över alla och in i bortre burgaveln. Euforisk glädje uppstår. Tyvärr är vi inte helt vakna därefter för återigen blir vi passiva i försvarsarbetet och Värmdö kan trycka in 3-2. I sista sekundrarna kommer Lucas till avslut men målvakten räddar till hörna. Hörnan är bra slagen och Oskar går fint upp på den men nicken går utanför och Värmdö vinner matchen med 3-2.

På det positiva kontot tar vi med oss att vi kämpar oss tillbaka till 2-2 de sista 5 minutrarna. All heder till den inställningen.
På det negativa kontot tar vi med oss följande som vi måste bli bättre på:
1. Köra 100% från start i halvlekarna.
2. Inte vända ryggen till i duellerna. Vi måste våga gå in i närkamperna utan att bli rädda för att det ev kommer göra lite ont.
3. Sluta lägga fokus (gnälla) på domaren. Spela till han blåser oavsett om vi tycker att domslutet är korrekt eller inte.

Ny friska tag på träningen imorgon och om tre veckor är det nya matcher.